Kamaras logo black edition v3
KamarasPince

Names and Wines

A KAMARÁS borászat életében minden tétel, olyan mintha a saját gyermekünk lenne. Olyan bensőséges viszonyt ápolunk borainkkal, hogy egyértelmű volt nevet kell nekik adnunk. Mindegyik név utal a borok jellegére, természetére, és az általuk nyújtott életérzésre. Nézzük fajtánkként borunk neveit és azok jelentését:

"Téboly" Chardonnay: In this wine, 10 years of struggles, desires, frustrations, joys and cries were locked up. The name refers to the journey made by our family from the moment we inherited the grapes from grandfather Kamarás to the moment we held our first bottled vintage in our hands. Sándor Márai said: "In every real life there comes a moment when a person is immersed in a passion as if he were throwing himself into the Niagara Falls. And of course without a life belt." Then, at that moment, we threw ourselves into the passion of grapes and wine, and the fruit of this passion is this outstanding item.

„Cherchez la femme” Rosé: Ahogy Reményik Sándor írta versében: „Keressétek a nőt”. Rosénkat a nők nagyszerűsége ihlette, akik inspirálnak, gyönyörködtetnek, megnevettetnek és megihletnek minket. Rosénk hatása egy finom női érintést és egy homlokpuszit idéz meg. Légiessége, könnyedsége mellett koncentráltsága és komolysága a leginspirálóbb nők ismérvei. Ez a bor egyfajta tisztelgés azok előtt a nők előtt is, akik nélkül ma nem létezhetne a Kamarás Borászat. Férfiak, fogyasszátok ezt a bort a hála érzésével, amiért az élet megáldott minket a nőkkel.

Mondén” Zöld Veltelini: A mondén jelentése előkelő, nagyvilági, csakúgy, mint az öregtőkékről származó Zöld Veltelinink. Tiszta csillogó színe, szalma hatással és halvány arany reflexxel olyan érzést nyújt mintha egy kastély kertjében napfürdőznénk. Borunkat egy letűnt kor életérzése ihlette, elegánsan visszafogott, sosem tolakodó. Mondénnak lenni egyenlő a kifinomultsággal, az ízléssel, az igényességgel és a sikkességgel. Zöld Veltelinink méltón képviseli a mondénságot bármilyen összejövetelen vagy eseményen.

„Anima” Irsai Olivér: „A lélek itala”. Az Anima latin eredetű szó, magyar jelentése a lélek. Ezt a bort kortyolgatva igazán felszabadíthatjuk lelkünket a mindennapok egyhangúságából. A szabadság életérzése megjelenik az illatok és ízek légiességében, frissességében, üdeségében. Igazi nyári feeling 865 palackba zárva.

Latest posts

Follow us on Facebook

Scroll to Top