Kamaras logo black edition v3
KamarasPince

Nevek és borok

A KAMARÁS borászat életében minden tétel, olyan mintha a saját gyermekünk lenne. Olyan bensőséges viszonyt ápolunk borainkkal, hogy egyértelmű volt nevet kell nekik adnunk. Mindegyik név utal a borok jellegére, természetére, és az általuk nyújtott életérzésre. Nézzük fajtánkként borunk neveit és azok jelentését:

„Téboly” Chardonnay: Ebben a borban 10 év küzdelmei, vágyai, elkeseredései, örömei, sírásai lettek bezárva. A név utal a családunk által megtett útra attól a pillanattól kezdve, hogy megörököltük a szőlőt Kamarás nagypapától, addig a pillanatig amíg az első palackozott évjáratunkat a kezünkben tartottuk. Márai Sándor azt mondta:” Minden igazi életben eljön egy pillanat, amikor az ember úgy merül el egy szenvedélyben, mintha a Niagara vízesésbe vetné magát. S természetesen mentőöv nélkül.” Akkor, abban a pillanatban mi belevetettük magunkat a szőlő és a bor szenvedélyébe és ennek a szenvedélynek a gyümölcse ez a kimagasló tétel.

„Cherchez la femme” Rosé: Ahogy Reményik Sándor írta versében: „Keressétek a nőt”. Rosénkat a nők nagyszerűsége ihlette, akik inspirálnak, gyönyörködtetnek, megnevettetnek és megihletnek minket. Rosénk hatása egy finom női érintést és egy homlokpuszit idéz meg. Légiessége, könnyedsége mellett koncentráltsága és komolysága a leginspirálóbb nők ismérvei. Ez a bor egyfajta tisztelgés azok előtt a nők előtt is, akik nélkül ma nem létezhetne a Kamarás Borászat. Férfiak, fogyasszátok ezt a bort a hála érzésével, amiért az élet megáldott minket a nőkkel.

Mondén” Zöld Veltelini: A mondén jelentése előkelő, nagyvilági, csakúgy, mint az öregtőkékről származó Zöld Veltelinink. Tiszta csillogó színe, szalma hatással és halvány arany reflexxel olyan érzést nyújt mintha egy kastély kertjében napfürdőznénk. Borunkat egy letűnt kor életérzése ihlette, elegánsan visszafogott, sosem tolakodó. Mondénnak lenni egyenlő a kifinomultsággal, az ízléssel, az igényességgel és a sikkességgel. Zöld Veltelinink méltón képviseli a mondénságot bármilyen összejövetelen vagy eseményen.

„Anima” Irsai Olivér: „A lélek itala”. Az Anima latin eredetű szó, magyar jelentése a lélek. Ezt a bort kortyolgatva igazán felszabadíthatjuk lelkünket a mindennapok egyhangúságából. A szabadság életérzése megjelenik az illatok és ízek légiességében, frissességében, üdeségében. Igazi nyári feeling 865 palackba zárva.

Legújabb bejegyzéseink

Kövess Facebookon is

Scroll to Top