Ahogy beköszönt a nyár, az emberek szerte a világon keresik a legjobb módját annak, hogy kiélvezzék a meleg napokat és a pihenést. Mi lehetne tökéletesebb társ egy kellemes nyári programhoz, mint egy pohár frissítő „Cherchez la femme” rosé?
A rosé bort sokan a nyár jelképének tekintik, és jó okkal. A rózsaszín árnyalatokban pompázó ital nem csak külsőre vonzó, hanem kiváló ízvilággal is rendelkezik. Az egyik legfőbb előnye a könnyedsége, ami tökéletesen illeszkedik a nyári programok hangulatához. Legyen szó piknikről a Városligetben, randiról a Dunaparton, grillezésről a kertben, vagy akár egy összejövetelről a haverokkal a Balatonon, a „Cherchez la femme” rosé tökéletes választás.
Egy másik ok, amiért érdemes rosénkat fogyasztanod nyáron, az a különleges ízvilága. A „Cherchez la femme” leginkább az általunk úgy szeretett eper, cseresznye és édes fűszerek kombinációjával csábítja fogyasztóit. Ez a kiegyensúlyozott ízvilág tökéletesen illeszkedik a nyári menükhöz. Rosénkkal könnyedén párosíthatod a grillezett húsokat, a friss salátákat, a tenger gyümölcseit vagy akár a könnyű süteményeket.
Ezenkívül, a rosét számos különböző módon élvezheted nyáron. Készíthetsz belőle frissítő koktélokat, mint például a rosé spritz, fagyos rosé margarita, vagy a frosé. Néhány friss gyümölccsel díszítve igazán üdítő és látványos italokat készíthetsz, amelyekkel garantáltan aratni fogsz az Instagramon.
Itt egy nagyon egyszerű és látványos frosé recept, amely minden összejövetel fénypontja lehet:
Hozzávalók 4-6 pohárhoz:
-egy üveg KAMARÁS „Cherchez la femme” Rosé
-250g eper, lehet fagyasztott is
-fél csésze cukor, ezt ízlés szerint lehet variálni
-80ml citromlé
Elkészítés:
1. Öntsük ki a Rosét egy serpenyőbe és fagyasszuk le addig, amíg majdnem megszilárdul (az alkohol miatt nem fog teljesen megszilárdulni).
2. Közepes serpenyőben forraljuk fel a cukrot és fél csésze vizet; főzzük állandó keverés mellett, amíg a cukor fel nem oldódik, körülbelül 3 percig. Adjunk hozzá epret, vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 30 percig, hogy a szirup eper ízű legyen. Finom lyukú szitán átszűrjük egy kis tálba (ne nyomjuk rá a szilárd anyagokat); fedjük le és hűtsük le, amíg hideg, körülbelül 30 percig.
3. Finom lyukú szitán átszűrjük egy kis tálba, fedjük le és hűtsük le, amíg kihűl, (körülbelül 30 perc).
4. A fagyasztott Rosét a turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, 100ml-t a korábban elkészített eper szirupból, valamint egy csésze összetört jeget és turmixoljuk amíg püré jellege nem lesz. Ezután visszatesszük 25-30 percre a fagyasztóba és kész is az ínycsiklandó frosénk.
